HZ.MUHAMMED'iN MÜŞRiKLER iLE YAPTIGI ANLAŞMALARA SiYASAL BAGLAMDA BiR BAKlŞ - Hurç, Ramazan (Fırat University, 2001)
Toplurnların yaşarn biçimine ve kültürlerinin oluşumuna etki eden din ve dil gibi iki önemli faktör vardır. İlkel toplurnlardan, modem toplurnlara kadar bu iki öğe etkisini sürdüre gelmiştir. Kültür ve medeniyetlerde olduğu gibi dinlerde de etkileşim olmaktadır. Arap Yanmadası tarihte çeşitli peygamberlerin tebliğde bulunduğu bir coğrafYadır. Bölge insanı tek tanrı inancından zamanla uzaklaşarak Allah'la kul arasına put koymuşlardır. Tarihte bu inanca Putperestlik denilmiştir. Biz bu makalemizde İslam Peygamberinin tebliğe memur olduğu bölgedeki putperest Araplada yaptığı anlaşmalan siyasal bazda inceleyeceğiz.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları