VİC-DİOKSİM TÜREVLERİNİN SENTEZİ, KARAKTERİZASYONU VE BAZI GEÇİŞ METAL KOMPLEKSLERİNİN İNCELENMESİ - GÜNGÖR, OSMAN (Fırat Üniveristesi, 2001)
YÜKSEK LİSANS TEZİ VİC-DİOKSİM TÜREVLERİNİN SENTEZİ, KARAKTERİZASYONU VE BAZI GEÇİŞ METAL KOMPLEKSLERİNİN İNCELENMESİ Osman GÜNGÖR Fırat üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2001, Sayfa: 60 Bu çalışmada, 2 değişik yeni ligand ve bu ligandların bazı geçiş metalleri ile kompleksleri sentezlendi. Çalışmada elde edilen l,2-o-izopropiliden-4-aza-7-amino heptan (R4NH2) bileşiğinin (E,E) diklorglioksim ile reaksiyonundan 9,10-bis (hidroksiimino)-4,8,11,15-tetraaza-l,2,17,18-o-diizo-propiliden oktadekan (L1H2) ve 1,2- o-benzal-4-aza-6-amino hekzan (R2NH2) bileşiğinin anti-monoklorglioksim ile reaksiyonundan ise l,2-di(hidroksiimino)-3,6-diaza-8,9-o-benzal nonan (L2H2) ligandlan elde edildi. Daha sonra (L1H2) ligandının ve (L2H2) ligandının Ni(II), Cu(II), Zn(II) ve Cd(II) kompleksleri sentezlendi. Sonuç olarak iki yeni ligand ve sekiz kompleks sentezlendi. Bunların yapılan İR, ^-NMR, 13C-NMR, Magnetik susseptibilite ve elementel analiz ile aydınlatıldı. Ligand ve komplekslerin termal özellikleri TGA teknikleri ile karakterize edildi. Anahtar kelimeler: 1.3-dioksa aminler, Vic-dioksimler, Vic-dioksim kompleksleri.
Synthesis and characterization of vic-dioximes derivatives and investigation of some of its transition metal complexes
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry