YAPILARIN SİSMİK TASARIMI İÇİN GEREKLİ MOD SAYISI - AŞAN, H. İHSAN (Fırat Üniveristesi, 2000)
I. ÖZET Yüksek Lisans Tezi YAPILARIN SİSMİK TASARIMI İÇİN GEREKLİ MOD SAYISI H. İhsan AŞAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2000, Sayfa: 53 Bu çalışmada, yapıların modlann süperpozisyonu yöntemiyle deprem analizinde kullanılacak gerekli mod sayısının saptanması için bir parametrik araştırma yapılmıştır. Ayrıca, bina türü yapılarda yüksek modlann yapı davranışı üzerindeki etkileri incelenmiş ve yüksek modlarla yapının dinamik özellikleri arasındaki ilişki araştırılmıştır. Sayısal analizde, farklı kat sayışma, farklı açıldıklara ve farklı kiriş- kolon rijitlik oranlarına sahip binalar mcelerımiştir. Binaların dinamik analizinde, 1997 -ANKARA 'Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik' in verdiği ivme spektrumu kullamlmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Gerekli mod sayısı, Yüksek modlar, Deprem yönetmeliği, Dinamik analiz
Number of modes for seicmic desing of structures
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering