Dubleks döküm tekniğiyle üretilen FeCrC katkılı malzemenin abrasiv aşınma davranışlarının araştırılması - Taşgın, Yahya; Kaplan, Mehmet (My University, 2007)
Bu çalışmada, dubleks döküm tekniğiyle üretilen FeCrC katkılı malzemenin abrasiv aşınma davranışı araştırılmıştır. Aşınma testleri pin-on-disk sistemi esasına göre gerçekleştirilmiştir. Aşınma testlerinde 10, 20 ve 30 N'luk yükler kullanılarak yol ve hız sabit tutulmuş, testler öncesinde ve sonrasında aşınma numune yüzeyleri SEM ve Optik mikroskopla incelenmiş ayrıca EDS ve XRD analizleri yapılmıştır. Malzeme fazla kullanılmayan bir döküm tekniği olan dubleks döküm tekniğiyle üretildiği için iki farklı malzemeden oluşan iki farklı bölgeye sahiptir. Bu bölgeler hem sertlik ve aşınma testleri hem de mikroyapı özellikleri bakımından birbiriyle kıyaslanmıştır.
Keywords: Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test; Metalürji Mühendisliği