IoT, IoT Çekirdek Bileşenleri, IoT Katmanları ve Saldırı Türlerinin Derinlemesine İncelenmesi - Yıldırım, Muhammed; Demiroğlu, Uğur; Şenol, Bilal (Osman SAĞDIÇ, 2021)
Nesnelerin İnterneti (IoT), farklı iletişim protokolleri aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurabilen ve verileri algılama ve işleme yeteneğine sahip küresel bir cihaz ağıdır. Nesnelerin İnterneti, günlük aktivitelerin verimli bir şekilde incelenmesi ve yürütülmesi için elektronik cihazları internete bağladığından, insan hayatı üzerinde ciddi anlamda olumlu bir etkiye sahiptir. Bu cihazlar birbirleriyle iletişim kurmak için bazı iletişim protokollerini kullanır. Bu iletişim protokollerinin seçimi büyük önem taşımaktadır. Bu akıllı cihazlardan elde edilen veriler bulut teknolojisi yardımıyla saklanmaktadır. Depolanan bu veriler, büyük veri kavramını ortaya çıkarmaktadır. Bu verilerin işlenmesi ve analizi büyük önem taşımaktadır. Bu büyük miktardaki verinin işlenmesinde makine öğrenmesi yöntemleri büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmada IoT, IoT'un temel bileşenleri, katman yapısı, güvenlik saldırıları incelenmiştir.

The Internet of Things (IoT) is a global network of devices that can communicate with each other through different communication protocols and have the ability to detect and process data. Since the Internet of Things connects electronic devices to the Internet for efficient examination and execution of daily activities, it has a seriously positive effect on human life. These devices use some communication protocols to communicate with each other. The selection of these communication protocols is of great importance. The data obtained from these smart devices are stored with the help of cloud technology. These stored data reveal the concept of big data. The processing and analysis of these data are of great importance. Machine learning methods are of great importance in processing this large amount of data. In this study, IoT, the basic components of the IoT, layer structure, security attacks are examined.
An in-depth exam of IoT, IoT Core Components, IoT Layers, and Attack Types
Keywords: Engineering; Mühendislik