Cam Lifinin Betonun Basınç Dayanımı Üzerindeki Etkisi İle İlgili Bir Araştırma - Yıldız, Servet; Ulucan, Zülfü Çınar (My University, 1998)
CAM LİFLİ BETONLAR ÜZERİNDE YAPILAN BASINÇ DENEYİNDE LİF ORANI ARTTIKÇA BASINÇ DAYANIMI AZALMAKTADIR. BUNUN SEBEBİ CAM LİF KATKILI NUMUNELERDE BASINÇ ORANININ FAZLA OLMASI SU EMME OLMAMASI DAHA AZ HOMOJEN OLMASINDAN KAYNAKLANMAKTADIR. NORMALDE İYİ OLAN BETONUN BASINÇ DAYANIMI CAM LİFLER OLUMLU ETKİ YAPMAKTADIR.FAKAT BU OLUMSUZLUK BASINÇ DAYANIMINI FAZLA ETKİLEMEMEKTEDİR.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: CAM LİFİ; BETON; BASINÇ