DİPOL ANTENLERİN IŞIMA DİYAGRAMLARININ YÜKSEK FREKANS YAPI SİMÜLATÖRÜ YARDIMIYLA İNCELENMESİ - SÖNMEZ, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 2011)
Bu tez çalışmasında, SCIENTECH firmasının üretmiş olduğu ST2261A setinde bulunan yarım dalga boyundaki dipol ve katlanmış dipol anten, 5 ve 7 elemanlı Yagi-Uda antenlerin Yüksek Frekans Yapı Simülatörü kullanarak tasarımları gerçekleştirilmiş olup deneysel sonuçlarla simülasyon sonuçları karşılaştırılmıştır.

In this thesis, in ST2261A were producted by SCIENTECH half-wave dipole and folded dipole, 5 and 7 element Yagi-Uda antennas were designed using High Frequency Structure Simulator and measured results were comparised to simulation results.
Analysis of radiation patterns of dipole antennas using high frequency structure simulator
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği