MOTOR KONTROLLÜ GÜNEŞ İZLEME SİSTEMİ - ÖKSÜZTEPE, EYYÜP (Fırat Üniveristesi, 1998)
YÜKSEK LİSANS TEZİ MOTOR KONTROLLÜ GÜNEŞ İZLEME SİSTEMİ Eyyüp ÖKSÜZTEPE Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Eğitimi Anabilim Dalı 1998, Sayfa:83 Güneş enerjisinin depolanması güneş kollektörleriyle olmaktadır. Gün boyunca maksimum güneş enerjisi elde etmek için, güneşin kollektörler tarafindan takip edilmesi gerekir. Bu sebepten, bilgisayar programı ile güneşi takip edebilecek mekanik bir sistem yapılmıştır. Sistem küresel hareket ederek, güneşi takip edebilmektedir. Anahtar kelimeler: Güneş enerjisi, güneş izleme sistemi, fotovoltaik sistem
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering; Eğitim ve Öğretim; Education and Training