AN ECOCRITICAL READING OF THE INHERITORS BY WILLIAM GOLDING - GÜMÜŞBOĞA, EMRAH (Fırat Üniveristesi, 2015)
Bu çalışma William Golding'in The Inheritors adlı eserinde geçen doğa tasavvurunun ekoeleştirel bakış açısıyla tartışılmasını amaçlamaktadır. Giriş ve sonuç bölümleri ve dört ana bölümden oluşan çalışma, ekoeleştirinin ortaya çıkışını ve gelişim sürecini inceleyerek The Inheritors adlı romanda ekoleştirel öğelerin yansımasını ele almaktadır. William Golding'in dünya görüşünü ve insanoğluna bakış açısını yansıtan bu roman, günümüz ekoeleştirel söylemleri önceler niteliktedir. Bu bağlamda, insanoğlunun doğaya karşı yıkıcı eylemleri ve doğayı sömürü üzerine kurulu solipsist yaklaşımının ilksel örnekleri, arkaik bir dünyayı temsil eden bu romanda resmedilmektedir. Bu çalışma Golding'in resmettiği bu dünyayı ekoleştirel bir söylem olarak ortaya koymayı amaçlamaktadır. Anahtar Kelimeler: Ekoeleştiri, William Golding, The Inheritors, Neanderthals, Homo sapiens

This study aims to discuss the concept of nature in William Golding's novel The Inheritors through ecocritical approach. The study consisting of four main chapters with an introduction and a conclusion examines the rise and development of ecocriticism and addresses reflections of ecocritical elements in The Inheritors. This novel reflecting William Golding's worldview and approach to human beings precedes current ecocritical discourses. In this respect, the primary samples of the destructive actions and the solipsist approach of human beings based on the exploitation of Nature are pictured in this novel representing an archaic world. This study aims to examine this world pictured by Golding as an ecocritical discourse. Key Words: Ecocriticism, William Golding, The Inheritors, Neanderthals, Homo sapiens
William Golding'in the Inheritors adlı romanının ekoeleştirel bir incelemesi
Keywords: İngiliz Dili ve Edebiyatı