ÖGRENCi AiLELERiNiN SOSYO-EKONOMiK DÜZEYLERiNiN iLKÖGRETiM DiN KÜL TÜRÜ VE AHLAK BiLGiSi DERSiNDEKi BAŞARILARINA ETKisr - Arıcı, İsmail (Fırat University, 2007)
Bu araştırma, öğrenci ailelerinin sosyo-ekonomik düzeylerinin İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'ndeki başarı düzeylerine etkisini belirlemek amacıyla, Ankara ili merkez ilçelerdeki, üst, orta ve alt sosyo-ekonomik düzeyi temsilen seçilen Çankaya İlköğretim Okulu, Talia Yaşak Bakdur ilköğretim Okulu ve Harndi Bulgurlu İlköğretim Okulu'nun 6. ve 7. sınıflarında öğrenim gören 536 öğrenciden oluşan ömeklem grubu üzerinde gerçekleştirilmiş betimsel bir çalışmadır. Araştırmaya göre, öğrencilerin başarı düzeyleri ile ailelerinin sosyo-ekonomik düzeyleri arasında anlamlı bir farklılaşma vardır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları