Aday öğretmenlerin kendi yönetsel yeterliklerine ilişkin algıları - Demirtaş, Zülfü; Yıldırım, Nail (My University, 2010)
Bu araştırmanın amacı, aday (stajyer)öğretmenlerin, kendi yönetici yeterlik algılarını ortayakoymaktır. Araştırma tarama modelinde yapılmıştır.Araştırmanın evrenini 2008-2009 öğretim yılındaŞanlıurfa ve Tokat illerindeki ilköğretim okullarında görevyapan aday öğretmenler oluşturmaktadır. Örnekleminiise bu iki ilin il merkezleri ile il merkezlerine bağlı beldeve köylerde görev yapan aday öğretmenleroluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak, “İlköğretimOkulu Yöneticileri Teftiş Formu”nda yer alan boyutlardanve bu boyutlarda yer alan sorulardan oluşan YöneticiYeterlik Algısı Anketi (YYAA) kullanılmıştır. Verilerinanalizinde aritmetik ortalama, standart sapma, t testi,Mann Whitney U ve tek yönlü varyans analizikullanılmıştır. Aday öğretmenler genel olarak kendilerini“büyük ölçüde” yönetsel yeterliklere sahip görmektedirler.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları