KUR'AN-I KERiM'DE TEYSIR METODU - Arslan, Gıyasettin (Fırat University, 1996)
Kur'an hükümleri, Müsamaha ve kolaylık" illeesi ile gelmiştir. O'nda sıkıntı veren, veya insanın güç yetiremiyeceği hiç bir hüküm yoktur. Durum ne olursa olsun, tüm şartlar dışlanarak yapılması istenen hiç bir teklif yoktur. Allahu Teala nefislere işkence etmeyi kendisine bir yakınlık sebebi saymamıştır. Bilakis kulları ıçın işleri kolaylaştırmıştır. Böylece onlara olan nimetini tamamlamış ve her şeyi kuşatan rahmetini onlara da indirmiştir. ı
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları