Farmasotik prepartlardaki asetilsalisilik asid ve askorbik asid düzeylerinin belirlenmesi - Pirinçci, İbrahim; Servi, Kadir (My University, 1995)
Aspirin antipiretik, analjezik ve antiinflamatuar gayeler için kullanılan bir ajandır. Bu araştırma, asetilsalisilik asitin bildirilen miktarlarda olup olmadığını saptamak amacıyla yapıldı. Asetilsalisilik asit preparatları spektrofotometrik yöntemle analiz edildi. Asetilsalisilik asit ve askorbik asitin absorbansları sırasıyla 243 nm ve 258 nm' de ölçüldü. Tabletlerdeki asetilsalisilik asit ve askorbik asit düzeyleri sırasıyla 32-40 ve 24-25 mg arasında bulundu.
Keywords: Ağrı kesiciler; toksikoloji; askorbik asit; spektrofotometri; salisilik asitler; aspirin