SALNAMELERE GÖRE KASTAMONU (KASTAMONİ) VİLAYETİNİN DEMOGRAFİK YAPISI - KÜÇÜK, SERKAN (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi Salnamelere Göre Kastamonu (Kastamoni) Vilayetinin Demografik Yapısı Serkan KÜÇÜK Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümü Tarih : 2005; Sayfa : 178 Hazırlamış olduğumuz bu çalışmada Kastamonu ilinin 1869-1903 yılları arası yayınlanan salnamelere dayalı olarak nüfus ve demografik yapısı incelenmiştir. Bu dönemde Kastamonu Vilayeti Çankırı, Sinop, Bolu sancaklarını da kapsayan geniş sınırlara sahiptir. Bu çalışmamızda Kastamonu Vilayeti ve salnameler hakkında genel bilgi verdikten sonra belgelerin değerlendirilmesini, transkripsiyonlarını ve belgelerin asıl metinlerini verdik. Anahtar Kelimeler: Sultan II. Mahmut, Kastamonu, Salname, Nüfus Sayımı, Demografya

II ABSTRACT Master Thesis Demographic Structure Of Kastamonu With Respect To Year Boks Serkan KÜÇÜK Fırat University The Institue of Social Sciences Department of History Date : 2005; Page : 178 In this study, demographic structure of Kastamonu analyzed through yearbooks that are published between 1869-1903. At that time, the province of Kastamonu had wide borders covering Çankırı; Sinop and Bolu Sancaks. This study gives general information about the province of Kastamonu and about year books. Assesment of documents, transcriptions and original version of text are also given in this study. Key Words: Sultan Mahmut The Second, Kastamonu, Year Book, Censuses, Demography.
Demographic structure of Kastamonu with respect to year books
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Tarih