Myiasis Cases Based on Basal Cell Carcinoma and Amputation Stump - Yıldırım, Alpagan Mustafa; Okur, Mehmet İhsan; Bingöl, İsmet; Duru, Hamit Baki; Alsancak, Ümit (Fırat University, 2007)
Dermal myiasis is an infestation that occurs by flies larvae, involving necrotic or intact skin. myiasis cases appears uncommon in our country. We present this study two myiasis cases, one has occured on left cheek based on basal cell carcinoma and the other one in below-knee amputation stump after protesis irritation. With regard to myiasis few cases have been reported in literature. However, no case was reported at amputation stump. After we are administrated 2 % prilocaine to these cases, larvae were spontaneous left from wound ©2007, Firat University, Medical Faculty

Dermal miyazis nekrotik ya da sağlam ciltte sinek larvalarının oluşturduğu bir enfestasyondur. Ülkemizde miyazis olguları nadir görülmektedir. Bu çalışmada sol yanakta bazal hücreli karsinom zemininde ve sağ diz altı ampütasyon güdüğünde protez irritasyonundan sonra açılan yarada yerleşen sinek larvalarının oluşturduğu miyazis olguları sunulmuştur. Bazal hücreli karsinom zemininde yerleşen miyazis, literatürde az sayıda olguda bildirilmiştir. Literatür taramasında ampütasyon güdüğünde yerleşmiş miyasis olgusunu ise saptayamadık. Bu olgulara % 2 prilokain uygulandıktan sonra larvalar kendiliğinden yarayı terk ettiler ve her iki olgu da şifa ile sonuçlandı. ©2007, Fırat Üniversitesi, Tıp Fakültesi
Bazal Hücreli Karsinom Zemininde ve Ampütasyon Güdüğünde Oluşan Miyazis Olguları