Yaratıcı Düşünceyi Geliştirme ve Oluştumacı Öğretim Tasarımı - Tezci, Erdoğan; Dikici, Ayhan (My University, 2003)
Oluşturmacılık bir bilgi kuramı ve bilmenin modelini sunar. Oluşturmacı teori bir öğrenme teorisi ve öğretme, yaklaşımı olmamasına rağmen öğretim tasarımı için önemli işaretlere sahiptir. Yaratıcılık eğitimi açısından geleneksel öğretime göre daha etkilidir. Oluşturmacı tasarımın bütün bileşenleri bireylerin yaratıcı olarak gelişmesine katkı sağlar. Anlam oluşturmaları için öğrenenlere sorumluluk yükler. Bu, öğrenme çevresine esneklik sağlar. Öğretmenin rolü dramatik olarak değişmektedir. Öğretmenin yeni işi; ıraksak (diverjant) çözümleri desteklemek, bununla birlikte öğrencilere yaratıcı ve kritik olarak düşünme yeteneklerini geliştirmelerinde ve tanımalarında yardımcı olmak olacaktır.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Eğitim; Özel