Sünni ve Şii tefsirlerde Ehl-i Beyt terimi - AL-TAE, MOHAMMED OMAR MOHAMMED (Fırat Üniveristesi, 2021)
Bu araştırma, Kuranı Kerimin ayetleri, Hz. Peygamber'in hadisleri, sünni ve şii müfessirlerin naklettikleri rivayetler ışığında, veri toplama ve doküman analizi yöntemlerini kullanarak, Ehl-i Beyt teriminin anlam ve önemi konu olarak Kabul edilmektedir. Diğer yandan Ehl-i Beyt'in özelliklerini ve yüksek ahlakını açıklamaya çalışmaktadır. Ehl-i Beyt Hazreti Peygamberin ailesi olduklarından dolayı, Hz Peygamber'i ahlak ve siretini temsilde ve sürdürmede yüksek bir paya sahiptir. Kadim bir problem olarak Şia ve Ehli Sünnetin bu terime yükledikleri anlam ve statü her iki mezhebin müfessirlerinin yorumları ışığında karşılaştırılmalı olarak ele alınmıştır. Anahtar kelimeler: Tefsir, Ehl-i Beyt, Ehl-i Sünnet, Şia, Fazilet

This research, verses of the Quran, Hz. In the light of the hadiths of the Prophet and the narrations narrated by Sunni and Shiite commentators, the meaning and importance of the term Ahl al-Bayt is accepted as a subject by using data collection and document analysis methods. On the other hand, it tries to explain the characteristics and high morality of the Ehl-i Bayt. Since the Ahl al-Bayt are the family of the Prophet, they have a high share in representing and maintaining the Prophet's morality and character. As an ancient problem, the meaning and status attributed to this term by Shia and Ahl as-Sunnah are discussed comparatively in the light of the commentaries of both sects. Keywords: Tafsir, Ahl-i Bayt, Ahl-i Sunnah, Shia, Virtue
The term Ahl al-Bayt in the tafsir of the Sunnis and Shiites
Keywords: Din