Aydın cephesinde Kuva-yı Milliye birlikleri 23 Haziran 1920’de başlayan Yunan genel taarruzunu durduramamışlardır. Bu durumun bir sonucu olarak, Aydın’ın güneyinde Yörük Ali Efe emrinde yeni kuvvetlerin oluşturulması için faaliyete başlanılmıştır. Muğla H - Türkmen, İsmet (Fırat University, 2012)
Yapılan bu çalışmanın öncelikli amacı bir ülke yatırımlarının bölgeler arası dağılımında, ekonomik kalkınma açısından, bölgeler arası dengesizliğin olup olmadığını göstermektir. Araştırmada ele alınan veriler dahilinde, Türkiye’de Planlı Dönem Yılları arasında Tunceli İli’ne yapılan yatırımlar ve bunların ülke ekonomisi içindeki yerinin saptanabileceği ve çeşitli sektörlere yönelik yapılan yatırımların ilin kalkınmasıyla paralellik gösterip göstermediği gibi neticelere ulaşılması ümit edilmektedir. Anahtar Kelimeler: Bölgeler Arası Dengesizlik, Kalkınma Planı, Kalkınmada Öncelikli İller.