Çelik Gölü'nde Yaşayan Yayın Balığı (Silurus glanis Linnaeus, 1758)'nda Bazı Kan Parametreleri - Yüngül, Mücahit; Karaman, Zuhal (My University, 2014)
Bu çalışmada Çelik Gölü'nde yaşayan yayın balığı (Silurus glanı's Linnaeus, 175 8)'nda hematolojik incelemeyapılmıştır. Çalışma Ocak 2012 --Aralık 2012 tarihleri arasında yapılmıştır. Her bir balıktan kan örneği alındıktan sonrahematolojik analizler yapılmış; daha sonra balıkların yaş, uzunluk, ağırlık ve cinsiyet gibi biyolojik özellikleri tespitedilmiştir. Alınan kan örneklerinden hematokrit ve lökokrit değerleri, eritrosit ve lökosit sayıları, hemoglobin miktarı,ortalama eritrosit hacmi (MCV), ortalama eritrosit hemoglobini (MCH) ve ortalama eritrosit hemoglobinikonsantrasyonu (MCHC) değerleri tespit edilerek, elde edilen kan parametrelerinin yaş, uzunluk ve ağırlık grupları ilecinsiyete göre dağılımları belirlenmiştir.
Keywords: Biyoloji; Balıkçılık; Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi