Elazığ'ın çeşitli bölgelerinde eviçi havası mantar florasının araştırılması - Aşçı, Zülal; Kizirgil, Ahmet; Seyrek, Adnan; Yılmaz, Mustafa (My University, 1996)
Elazığ'ın değişik bölgelerinde yer alan 20 evde, üç ay, haftanın üç günü ev süpürüldüğü anda iki Sabouraud-Dextrose-Agar (SDA) besiyeri açılarak Elazığ İli ev içi mantar florası araştırıldı. Açılan 2160 besiyerinin 1956 (% 90.6)'sında üreme oldu. En sık izole edilen mantarlar Penicillium. Asperaillus. Mucor. Rhizopus ve Alternaria idi.
Keywords: Mikrobiyoloji