Öğretim Tekniği Olarak Kavram Haritalarının Atletizim Dersinde Kullanılması - Çoban, Bilal (My University, 2007)
Ögrenme ve ögretme sürecinde çesitli teknikler, araç ve gereçler kullanılmaktadır. Kavramların tanıtılması, kullanılan bu tekniklerden en önemlilerinden biridir. Kavram, aralarında belli özellikleri paylasan bir grup cisim, olgu veya olaya verilen semboldür. Kavram Haritaları, ögrencilerin mevcut bilissel yapısı ile yeni ögrendikleri bilgiler arasında iliskilerin kurulmasını saglaması, bu yöntemin anlamayı artırmada kullanılması açısından önem kazanmaktadır Kavram Haritası tekniginin, Beden Egitimi ve Spor alanında uygulama çalısmalarına rastlanmamıstır. Bu çalısma ile, konuların ögretiminde ve ögreniminde karsılasılabilecek karısıklıkları asgariye indirmeye yarayacak kavram haritaları konusunda örnek verilmeye çalısılmıstır. Böylelikle, bilgiler düzenlenmis ve ögretene de ögrenene de yardımcı olacagı düsünülmüstür. Diger bilim dallarında oldugu gibi, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokullarında yer alan Atletizm dersinde de, Kavram Haritalarının bir ögretim yöntemi olarak ele alınması önem arz etmektedir. Kavram Haritaları, derslerde bir ögretme ve ögrenme aracı olarak kullanılmalıdır. Anahtar Kelimeler: Ögretim Materyalleri, Kavram Haritası, Spor, Atletizm.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Spor Bilimleri