BİR MODÜLÜS FONKSİYONU YARDIMIYLA TANIMLANMIŞ GENELLEŞTİRİLMİŞ FARK DİZİLERİNİN LACUNARY İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIĞI VE CESÀRO TOPLANABİLMESİ - GİDEMEN, HATİCE (Fırat Üniveristesi, 2021)
Bu çalışmada genelleştirilmiş fark operatörü ve modülüs fonksiyonu yardımıyla istatistiksel yakınsaklık ve Cesàro toplanabilme kavramları genelleştirilmiş ve bu şekilde oluşturulan dizi uzayları arasındaki ilişkiler incelenmiştir.

In this study, a new concept of statistical convergence and Cesàro summability were introduced by using generalized difference operator and a modulus function and examined these kind of sequence spaces relations.
Lacunary statistical convergence and Cesàro summability of generalized difference sequences by modulus function
Keywords: Matematik