Ağ Benzetim ve Modelleme Araçlarının İncelenmesi - Gürtürk, Uğur; Das, Resul (My University, 2017)
Bilgisayar ağ sistemleri konularında, akademik çalışmalar yapmak, bir ağ protokolünün çalışmasını kontrol etmek ya da doğrulamak için bir çok benzetim araçları vardır. Bu araçların kullanılması ile ağ tasarımı ve analizi daha kolay ve maliyeti çok daha azdır. Ayrıca, ağ simülatör araçları ağ tasarımcılarının yeni ağ protokollerini test etmelerine veya mevcut protokollerin kontrollü ve tekrarlanabilir bir şekilde değiştirmelerine izin vermek için de faydalı olmaktadır. Bu makale çalışmasında, günümüzde yaygın olarak kullanılan mevcut ağ benzetim ve modelleme araçları, detaylıca incelenmiştir. Ayrıca, bu araçların temel özellikleri, avantaj ve dezavantajları sunulmuş, bu alanda çalışma yapan araştırmacıların kullanabilecekleri araçlar konusunda yol gösterilmiştir.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği