Testiküler epidermoid kist: Olgu sunumu - Akpolat, Nusret; Orhan, İrfan; Solmaz, Arslan Özgen (My University, 2004)
Testiküler epidermoid kist (EK)’ler, benin tümörler olup, nadir görülürler. Bütün testis tümörleri içinde %1’den daha az sıklığa sahiptir. En çok 2.-4. dekadlarda ve sağ testiste görülür. Olgumuz sağ testiste ağrı ve şişlik şikayeti ile başvuran 20 yaşındaki erkek hastada, USG’de 14x8x7 mm ölçülerinde sağ testis posteriolateralinde yerleşmiş kitle saptandı. Frozen incelemede EK tanısı verilen olguya testis koruyucu cerrahi uygulanarak kitle eksize edildi. Bu olgu nedeniyle testiküler EK’lerin klinik, patolojik, radyolojik ve tedavi seçenekleri literatür eşliğinde tartışmayı amaçladık.
Keywords: Testis; Ultrasonografi; Epidermal kist