BETONARME KİRİŞLERİN KAFES KİRİŞ ANALOJİSİNDE FUZZY MANTIĞI YAKLAŞIMI - KÖMÜR, MAHMUT (Fırat Üniveristesi, 1996)
Yüksek Lisans Tezi BETONARME KİRİŞLERİN KAFES KİRİŞ ANALOJİSİNDE FUZZY MANTI?I YAKLAŞIMI Mahmut KÖMÜR Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1996, Sayfa: 110 Kesmeye maruz kirişlerin tasannu, halen mantıklı bir teorinin mevcut olmayışı ve değişkenlerin komplike olarak birbirine bağlı olmasından dolayı kolayca anlaşılamaması nedeniyle, eğriliğe maruz kirişlerin tasannu kadar açık ve anlaşılır değildir. Mevcut olan denklemler ya istatistiksel regrasyon analizi denklemleri yada yan deneysel denklemlerdir. Son zamanlarda, kafes - kiriş analojisi, kirişlerin davranışını açıklamada kullanılmakta ve böylece kesme problemi hakkında karar vermede bir temel olmaktadır. Sunulan bu çalışmada, betonarme kirişlerin tasarımında, kafes kiriş analojisi incelenmiştir. Aynca kafes - kiriş analojisinde, fuzzy mantığı yaklaşımı ele alınmış ve bazı önerilerde bulunulmuştur. ANAHTAR KELİMELER : Kafes - kiriş analojisi, betonarme, kiriş, bulanık mantık.

II SUMMARY Masters Thesis FUZZY LOGIC APPROACH IN TRUSS - BEAM Mahmut KÖMÜR Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Civil Engineering 1996, Page: no Designing for beams in shear is not as straightforward as designing for flexure, due to the complicated interdependency of the variables involved and to the nonexistence of a rational theory in the current. Existing equations are either statistical regression analysis equations or semiemprical equations. Recently, truss-beam analogy has been used to explain the behaviour of beams, thus laying a foundation for resolving the shear problem. In this presented study, truss-beam analogy for reinforced concrete beams was investigated. Moreover, fuzzy logic approach in truss-beam analogy was studied and some opinions were proposed. KEY WORDS : Truss-beam analogy, reinforced concrete, beams (supports), fuzzy logic.
Fuzzy logic approach in truss beam analogy of reinforced concrete beamsü
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering