NORMAL (TAM GÜN) EĞİTİME GEÇİŞE İLİŞKİN YÖNETİCİ GÖRÜŞLERİ - Özan, Mukadder Boydak; Öztürk, Efraim (Atatürk Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmanın amacı, ikili (yarım gün) eğitim ile normal (tam gün) eğitim sistemlerinin olumlu ve olumsuz yanlarının kıyaslanarak, ikili (yarım gün) eğitimden normal (tam gün) eğitim uygulamasına geçişin ortaya çıkaracağı bazı problemleri belirlenmesi ve bu problemlerin giderilmesi hususunda ilgililere veriler oluşturmaktır. Katılımcıların görüşlerine göre yeni sisteme geçişte bazı sorunlar tespit edilmiştir. Bunların başında sistemin başlaması ile derslik sayılarının azalması ve buna bağlı olarak da derslik başına düşen öğrenci sayılarının artması gelmektedir. Bu da ancak yeteri kadar bina ve dersliğin oluşturulabilmesi ile mümkün olacaktır.