1767-1774(H. 1181-1188) TARİHLİ HARPUT ŞER'İYYE SİCİLİ (METİN DEĞERLENDİRME VARAK 1-44) - DEMİR, ABDULLAH (Fırat Üniveristesi, 2014)
Bu tez çalışmasının ilk bölümünde şer'iyye sicilleri ile Harput şer'iyye sicilleri hakkında bilgiler verildi. Tezin ikinci bölümünde 49 adet idari nitelikli vesika, 64 adet iktisadi ve mali vesika, 54 adet sosyal nitelikli vesika ve 37 adet askeri nitelikli vesikanın kısa özetleri verildi. Son bölümde ise bu vesikaların transkripsiyonları yapıldı. Anahtar Kelimeler: Şer'iyye Sicilleri, Şer' i Hukuk, Sicil, Harput, Harput Sicilleri.

In the first section of this study, informations about court records andcourt records of Harput were given. In the second section of this study, 49 administrative reports, 64 economic and financial reports, 54 social reports and 37 military reports were summarized. In the last section, the transcription of these reports were made. Key words: Court Records, Sharia Law, Records, Harput, Harput Records
Harput court records register dated on 1767/1774 (H. 1181-1188) (Textassessment pages 1-44)
Keywords: Tarih