ELAZIĞ HALK KÜLTÜRÜ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME - Şimşek, Esma (Tuzla Belediyesi, 2014)
Gakkoşlar diyarı Elazığ, köklü tarihi ve kültürel zenginliği ile birçok ilimizi geride bırakmış sayılı şehirlerin başında gelir. Harput musikisinden halk oyunlarına, manilerinden masallarına, fıkralarına, mahalli yemeklerine kadar hemen her alanda farklı, kendine özgü bir yanı vardır bu şehrin. Elazığ’a gelen misafirler, “Çaydaçıra oyunu” ile karşılanır, Harput köftesi, kaburga dolması, sırın ve içli köfte ile ağırlanır; orcikle, pestille, dut kurusu ile ve çedene kahvesi ile ikramlara devam edilir, evliyaların mesken tuttuğu Harput’ta tarihin derinlikleri yaşatılır ve Hazar Gölü ile Keban Barajı’nın eteklerinde, coğrafî manzaranın eşsiz güzelliği gözler önüne serilir
ELAZIĞ HALK KÜLTÜRÜ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME