KAMU DÜZENİ AÇISINDAN POLİS OKULLARINDAKİ EĞİTİMİN ÖNEMİ VE ETKİLİLİĞİ - SÖNMEZ, ERDOĞAN (Fırat Üniveristesi, 2002)
Bu araştırmada, polis okullarındaki eğitimin kamu düzeni için önemi ve yeterliği incelenmiştir. Bu bağlamda yüksek lisans eğitimi alanlar ve almayanlar ile pedagoji eğitimi alanlar ve almayanlar arasında polis okullarındaki eğitici personelin yeterlikleri, polis okullarında verilen eğitimin yeterliği, polis okullarının fiziki mekan ve personel yeterliliği, branşlaşma, polis okullarına giriş kriterleri ve polis okullarının yönetici kadro değişiklikleri ile ilgili konulara ilişkin maddeler üzerinde anlamlı görüş farklılığı bulunup bulunmadığı araştırılmıştır. Araştırmanın evreni, araştırmanın yapıldığı dönemde ülkemizde bulunan 25 polis okulundan oluşmaktadır. Örneklem ise 25 polis okulundan 22'sinde görev yapan idareci ve eğitici amir sınıfı personelinden oluşmuştur. Gruplar arasında anlamlı düzeyde bir fark olup olmadığını saptamak amacıyla SPSS'te iki bağımsız örneklem ortalamasını karşılaştıran "Bağımsız gruplar T Testi" uygulanmıştır. Araştırma bulgularına göre, ankete katılan eğitici personel, yukarıda belirtilen konulardaki maddelerin geneline olumsuz yönde cevap vermişlerdir. Bu olumsuzluk Yüksek lisans ve pedagoji eğitimi alanlarda, almayanlara göre daha fazla görülmüştür. Bulguların değerlendirilmesinden elde edilen sonuçlara göre yorumlar yapılmış, ileride bu konu ile ilgili yapılabilecek araştırmalar için bazı önerilerde bulunulmuştur.
The Importance and sufficiency of the training in police schools
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Eğitim ve Öğretim; Education and Training