KÜRESEL ÇARPIM İMMERSİYONLARI - DEMİR, ŞEYDA (Fırat Üniveristesi, 2016)
Bu çalışma dört bölüm halinde düzenlenmiştir. Birinci bölümde 3-boyutlu Öklid uzayında iki düzlemsel eğrinin küresel çarpım yüzeyi olan X=??? ve bu küresel çarpım yüzeyinin geometrik özellikleri üzerine yapılan çalışmalar özet halinde ifade edilmiştir. Tezde kullanılacak olan çeşitli tanım ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde 3-boyutlu ve 4-boyutlu Öklid uzayında küresel çarpım yüzeyleri ifade edilmiştir. Bu yüzeylerle ilgili eğrilikleri sıfır olacak şekilde elde edilen teoremler verilmiştir. Üçüncü bölüm ise tezin orijinal kısmını oluşturmaktadır. Üçüncü bölümde öncelikle küresel çarpım yüzeyleriyle ilgili önceden elde edilen sonuçlardan bahsedilmiştir. Daha sonra G_3^1 de izotropik düzlemler dışında sabit ortalama eğrilikli bir küresel çarpım yüzeyinin bulunup bulunmayacağı araştırılmıştır. G_3^1 de ele alınan iki üreteç eğrinin küresel çarpım yüzeyin flat olması için gerekli şartlar elde edilmiştir. Son olarak dördüncü bölümde G_3^1 de küresel çarpım yüzeylerinde eğriler incelenip ilgili eğrilerle ilgili sınıflandırma yapılmıştır.

This paper is organized in four parts. In the first chapter in the 3- dimensional Euclidean space with a global product surface and two planar curves X = ??? studies on geometrical features of this global product surface is expressed as summary. Various definitions and theorems are given which will be used in the thesis. In the second part of the 3-dimensional and 4- dimensional Euclidean space it expressed global product surfaces. This surface irregularity on the given theorem obtained to be zero. The third section is the original part of the thesis. The third chapter is primarily obtained from the results discussed in advance about the global product surface.Then G_3^1 except isotropic plane constant mean curvature has been investigated whether there is a global product surface. G_3^1 has also dealt with two generators curve obtained necessary conditions for the global product surface is flat .
Spherical product immersions
Keywords: Matematik