Maden Sahasından Kaynaklanan Sızıntı Sularının Maden Çayına Etkisi: I. Ağır Metaller - Topal, Murat; Topal, Işıl Arslan (Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, 2011)
Bu çalışmada, Elazığ ilinde bulunan bir maden sahasından kaynaklanan sızıntı sularının Maden çayına etkisi araştırılmıştır. Maden sahasından kaynaklanan ağır metallerin konsantrasyonları Cu, Ni, Mn, Co, Pb, Fe ve Mn Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nde SKKY belirlenen su kalite kriterleri ile karşılaştırılmış ve bu konsantrasyonların su kalitesini olumsuz yönde etkilediği belirlenmiştir

In this study, effect of leachate which result from a mine area in Elazig city on Maden stream was investigated. The concentrations of heavy metals Cu, Ni, Mn, Co, Pb, Fe ve Mn resulting from mine area were compared with the water quality criteria reported in the Water Pollution Control Regulations WPCR and it was determined that these concentrations adversely affected water quality.
Effect of Leachate Resulted from a Mineland in Elazig City on Maden Stream: I. Heavy Metals