BİR KAMU İDARİ HİZMET BİNASININ MÜHENDİSLİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ - Ekinci, Cevdet Emin; Baykuş, Nurdan; Ay, Sevil; Akgül, Melek; Elyiğit, Belkıs (My University, 2020)
Bu çalışmada yeni hizmete alınan bir kamu idari hizmet binasının mühendisliközellikleri biyoharmoloji bilimi kapsamında incelenmiş ve BiyoharmolojikUygunluk Değeri (BUD) belirlenmiştir. Binanın incelemesi 26-27 Mart 2018tarihlerinde yapılmıştır. Bina incelemesinde toplam 14 mühendislik özellikleri vekriterleri ele alınmıştır. Yapılan BUD inceleme çalışması sonucunda daha yenitamamlanan ve hizmete alınan binanın “İyileştirilmeli” sınıfında ve minördeğişikliklere ihtiyacı olduğu anlaşılmıştır. Binanın BUD puanı ~434 olarakhesaplanmıştır. Ayrıca binanın eksiklik ve yetersizlik değeri %32'dir. Binadabelirlenen en zayıf ilk üç mühendislik özellik “Mekanik Sistem”, “Tefrişat veDüzenleme” ve “Aydınlatma” şeklindedir. Diğer taraftan binanın en iyi ilk üçmühendislik özelliği ise “Taşıyıcı Elemanlar”, “Sismoloji” ve “Kullanıcı Kimliği”dir.
Keywords: Mimarlık; İnşaat Mühendisliği