ŞAiR EBU'L- ALA EL-MA'ARRi, HAYATI, ESERLERi VE EDEBi ANLAYlŞI - Kırkız, Mustafa (Fırat University, 2011)
Arap edebiyatında önemli bir yere sahip olan şair Ebu'I-Ala Ma'arrl, çocukluğunda çiçek hastalığına yakalanarak gözlerini kaybetmiş ve hayatı zorluklar içerisinde geçmiştir. Küçüklüğünden itibaren Arap Dili ve Edebiyatı ilimlerini öğrenmeye başlayan şair, nesir ve şiir alanında birçok eser vermiştir. Özellikle felsefenin şiir ve nesirde yaygınlaşmasında büyük rol oynamıştır. Bu çalışmamızda Ebu'I-Ala el-Ma'arri'nin doğup büyüdüğü coğrafyayı, bilimsel ve edebi kişiliğini, hocalarını, öğrencilerini ve eserlerini ele aldık. Ayrıca hayatındaki zorluklara ve bunların sosyal hayatını nasıl etkilediğine değindik.
Poet Ebu'I-Ala ei-Ma'arri's Life, Works and Literary U nderstanding
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları