Su kaynakları sistemlerinde optimizasyon porblemlerinin genetik algoritma ile çözümü - Baylar, Ahmet; Emıroglu, Muhammet Emin; Arslan, Abdussamet (My University, 2000)
Genetik Algoritma tekniği; evrim sürecinden etkilenerek, canlılarda yaşanan genetik sürecin bilgisayar ortamında gerçekleştirilmesi işlemidir, işlemler bilgisayar hafızasına depo edilmiş kromozomlar üzerinde icra edilmektedir. Çaprazlama operatörü vasıtasıyla, kromozomlar arasındaki genetik bilgi sürekli olarak değişmekte ve topluluğun başarısı artmaktadır.Bu çalışmanın asıl amacı; su kaynakları sistemlerindeki dinamik, lineer ve lineer olmayan opimizasyon problemlerinin Genetik Algoritma ile hesaplanmasıdır. Bu amaçla, Genetik Algoritma esaslı bir optimizasyon programı geliştirilmiştir.Elde edilen sonuçlara göre, genetik arama metodunun hassas sonuçlar verdiği gözlenmiştir.
Keywords: Su Kaynakları; İstatistik ve Olasılık