Erkek piliçlerde Bursa fabricius'un gelişim - Dinç, Gürsel; Özkan, Z. Ender; Yılmaz, Sadık; Aydın, Ali; Öz, Ali (My University, 1998)
Bu çalışmada; 1,10,20,30,40,50,60,70,80,90,100,110,120,130,140 ve 150 günlük 16 grup oluşturuldu ve toplam 80 piliç kullanıldı. Bursa fabricius maksimum ağırlığına 110-120. günler arasında ulaştı. En hızlı ağırlık artışı 1-10. günler arasında oluştu. Lenf folliküllerinde; dışta çok sayıda lenfositin yer almasından dolayı koyu bir tabaka halinde olan cortex ve iç kısımda daha az lenfositin olduğu soluk renkteki medulla bulunmaktaydı.
Keywords: Fabricius kesesi; tavuk; yaş; ağırlık; Gallus domesticus; lenfatik sistem; gelişme