Cam Lif Takviyeli Çimento Harçlarının Sülfat Direncine Mermer Tozu İlavesinin Etkisi - Alişer, Birsu; Yıldız, Servet; Keleştemur, Oğuzhan (My University, 2016)
Bu çalışmada, sülfat hücumuna maruz kalan cam lif takviyeli çimento harçlarının sülfat dayanıklılığı üzerine mermer tozu ilavesinin etkisi incelenmiştir. Bu amaçla 0.25 kg/m3, 0,50 kg/m3, 0,75 kg/m3 ve 1 kg/m3 cam lif içeren harç numunelerine hacimce %10, %20, %30, %40 ve %50 oranlarında filler malzemesi ile yer değiştirecek şekilde mermer tozu ilave edilmiştir. Elde edilen harç numunelerin sülfat etkisi altındaki boy değişimleri ve kapiler su emme miktarları belirlenmiştir. Yapılan çalışma neticesinde, cam lif takviyeli çimento harçlarında filler malzeme ile yer değiştirecek şekilde atık mermer tozu kullanımının hem ekonomiklik hem de sülfat direnci bakımından olumlu kazanımlar sağlayacağı belirlenmiştir.
Keywords: İnşaat Mühendisliği