HiKMET TANYU'NUN HAYATI VE ESERLERi - Kılıç, Sami (Fırat University, 1996)
Hikmet Tanyu, yapmış olduğu çalışmaları ve yetiştirmiş olduğu değerli ilim adamlarıyla, Türkiye'de Dinler Tarihi çalışmalarına yeni bir boyut kazandırmıştır. Günümüzde Dinler Tarihi, tasvib gören, ilgi duyulan, bir ilim olmuş ise bunda Hikmet Tanyu'nun büyük bir payı vardır. Biz bu çalışınamızla O'nun hayatı ve eserlerinden bahsetmekle O'na olan vefa borcumuzu yerine getireceğimize inanıyoruz.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları