ADERANSIN BETONUN AGREGA TANE ÇAPI VE DAYANIMINA BAĞLI OLARAK DEĞİŞİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - ÜNAL, YEŞİM (Fırat Üniveristesi, 1998)
Yüksek Lisans Tezi ADERANSIN BETONUN AGREGA TANE ÇAPI VE DAYANIMIN BAĞLI OLARAK DEĞİŞİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Yeşim ÜNAL Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1998, Sayfa 62 Bu çalışmada betonarme elemanlarda çelikle beton arasındaki aderansın agrega tane büyüklüğüne ve beton sınıfına bağlı olarak nasıl değiştiği araştırılmıştır. Bu amaçla tespit edilen beton sınıfları için seriler halinde standart silindir numuneler hazırlanmıştır. Bu numunelerin orta eksenlerine nervürlü (aderansı geliştirilmiş) çelik çubuklar yerleştirilmiştir. Deney numuneleri üç farklı agrega tane çapı kullanılarak, 5 değişik beton sınıfı (BS 14, 20, 25, 35, 45) için üretilmiştir. Deney numuneleri üzerinde pull-out deneyleri yapılmıştır. Bu deneylerden betonarmede aderansın, betondaki agrega tane çapına ve betonun mukavemet artışına göre değişim özellikleri belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışma sonucunda max agrega tane çapı büyüdükçe ve beton kalitesi yükseldikçe aderans dayanımının arttığı tespit edilmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Aderans, pull-out, betonarme, dayanım ^>

II SUMMARY Masters Thesis THIS IS AN INVESTIGATION ABOUT THE VARIATION DUE TO STRENGTH OF CONCRETE AND THE GRAIN DIAMETER OF AGGREGATE OF ADHERENCE Yeşim ÜNAL Fırat University Graduate School Natural and Applied Science Department of Civil Engineering 1998, Page: 62 It this study, we investigated the variation due to grain size of aggregate and concrete class of adherence between stell concrete on reinforced concrete elements. For this aim, some standart cylindrical samples were prepared in series for the fixed concrete class. In side axis of these samples some nervure steel bars was settled. These experiment samples were produced in three different grain diameter of aggre gate for five different concrete classes like (BS 14, 20, 25, 35, 45). Pull-out experiments were made over experiment samples. In this study, we tried to determine the variation due to strength increase and grain diameter of agregate concrete on the adherence of reinforced concrete. At the end of the study we determined that strength of adherence increased when the max grain diameter of aggregate and concrete strength raised. KEY WORDS: Adherence, pull-out, Reinforced concrete, Strength #. *>"' A-
This is investigation about the variation due to strength of concrete and the grain diameter of aggregate of adnerence
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Makine Mühendisliği; Mechanical Engineering