Özdemir Y. and Tuna Keleştemur G ., 2009. PROBIOTIC OF USING ADVANTEGES AS FEED ADDITIVE MATTER TO FISH FEEDING.Journal of New World Sciences Academy , 4 (1): 6-11. - Özdemir, Yaşar, Gülüzar Tuna Keleştemur (My University, 2009)
Balık yetiştiriciliğinde, diğer endüstrilerde olduğu gibi üretimi arttırmak için sürekli yeni teknolojilere ihtiyaç duyulmaktadır. Modern teknoloji; biyoteknoloji, mikrobiyoloji ve diğer bilimlerin daha fazla ve daha yüksek kalitede ürün elde edilebilmesi için önemli bir vasıtadır. Besleme ve yetiştiricilikteki yeni uygulamalar akuakültür çalışmaları içerisinde önemli rol oynamaktadır. Buna ilave olarak, yem bileşimlerinin çeşitli katkılarla dengelenmesiyle daha iyi gelişimin sağlanması birçok balığın üretim ve yetiştiriciliğinde yaygın bir uygulamadır. Probiyotikler canlı dostu bakteriler olarak bilinirler. Örneğin, laktik asit bakterileri ve Bacillus spp. Bununla birlikde, probiyotikler, kültür şartlarında patojen bakterilerle rekabet eden, patojenik ve toksik olmayan mikroorganizmalardır. Bu çalışmada, bu tür bakterilerin biyolojileri ve sahip oldukları birçok yararlı etkileri araştırılmıştır.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Probiyotik; BalıkBesleme; Akuakültür; Patojen; Bakteri