KALKON İÇERİKLİ POLİMERLERİN MWCNT İLE KOMPOZİTLERİNİN HAZIRLANMASI - YILMAZ, MUHAMMED MESUT (Fırat Üniveristesi, 2024)
Bu çalışmada öncelikle kalkon yan gruplu monomer sentezi yapıldı. Daha sonra sentezlenen monomerler ile kopolimerler hazırlandı. Kopolimer hazırlamak için benzil metakrilat ve metil metakrilat monomerleri kullanıldı. Kopolimerlerin sentezinde serbest radikalik polimerizasyon metodu kullanıldı. Sentezlenen tüm bileşiklerin karakterizasyonu yapıldı. Sentezlenen kopolimerlerden MWCNT kullanılarak polimer kompozitler hazırlandı. Hazırlanan kompozitlerin termal ölçümleri alındı.

In this study, firstly, monomer with chalcone side group was synthesized. Then, copolymers were prepared with the synthesized monomers. Benzyl methacrylate and methyl methacrylate monomers were used to prepare the copolymer. The free radical polymerization method was used in the synthesis of copolymers. All synthesized compounds were characterized. Polymer composites were prepared using MWCNT from the synthesized copolymers. Thermal measurements of the prepared composites were taken.
Preparation of composites of chalcone-containing polymers with MWCNT
Keywords: Kimya