Sarı tırnak sendromu - Kökçam, İbrahim; Uyar, Belkıs (My University, 1998)
İlk kez 1964'de Sammon ve White tarafından tanımlanan sarı tırnak sendromu, sarımsı, distrofik tırnaklar, lenfödem ve plevral efüzyondan ibarettir. Tırnaklar tipik olarak hem transvers hem de longitudinal istikamette aşırı derecede kıvnlmıştır. Haftada 0,2 mm den daha az olacak şekilde çok yavaş büyürler. Sıklıkla onikoliz oluşur, lunula ve kütükiller kaybolur. Lenfödem, plevral effüzyon, kronik pulmoner infeksiyon ve kronik sinüzit çoğunlukla tırnak değişikliklerinden daha önce görülür. Burada nadir görülmesi nedeni ile 20yaşında sarı tırnak sendromlu bir erkek hasta sunuldu. Literatür gözden geçirildi.
Keywords: Dermatoloji; Solunum Sistemi; Genel ve Dahili Tıp; Göz Hastalıkları; Kalp ve Kalp Damar Sistemi