Seçmen görüşlerine göre belediye hizmet kalitesi: bir ölçek geliştirme çalışması - Demirel, Erkan T.; Yatkın, Ahmet; Düşükcan, Muhammet; Derin, Neslihan; Çakınberk, Arzu; Güven, Mehmet (My University, 2013)
Bu çalısma, Türkçe yazına belediye hizmet kalitesinin ölçümüne yönelik bir ölçek kazandırma amacıyla yapılmıstır. Evren, TRB-1 Bölgesi’nde yer alan illerin merkezle- rinde yasayan seçmenlerdir. Çalısma, “ölçülecek tutumun tanımlanması, deneme ölçe- ğinin düzenlenmesi ve deneme uygulaması, deneme ölçeğinden elde edilen verilerin analizi” asamaları izlenerek tamamlanmıstır. Öncelikle, ölçekle ilgili madde havuzu olusturulmustur. Pilot uygulamadan elde edilen ham veriler; betimleyici testler, güveni- lirlik testi, “madde-toplam korelasyonu testi”, alt-üst %27 fark testi” ve “doğrulayıcı faktör analizi” ile analiz edilmistir. Sonuçta, ölçeğin geçerli ve güvenilir olduğu kanısı- na varılmıstır.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Belediye hizmetleri; Hizmet kalitesi; Seçmen memnuniyeti; Ölçek geliştirme