Küçük Hücreli Akciğer Kanserinin İntraventriküler Beyin Metastazı: Nadir Bir Olgu - Koç, Mustafa (My University, 2017)
Küçük hücreli akciğer kanseri (KHAK), kötü sürveye sahip, hızlı progresyon gösteren bir malignitedir. Çok kemosensitif bir hastalıktır. Erken nüks etme ve metastaz eğilimi nedeniyle prognozu kötüdür. KHAK sıklıkla lenf düğümleri, karaciğer, adrenal bezler, kemik, beyin ve plevraya metastaz yapar. Serebral parankimal metastazlar sıktır, ancak intraventriküler metastaz nadirdir. Bu olguda, KHAK tanısı konan bir erkek olguda, multipl parankimal ve intraventriküler beyin metastazı gelişimi sunuldu.
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Onkoloji