Muhasebe Bilgi Sistemi ve Kurumsal Yönetim Arasındaki İlişki: Muhasebe Meslek Mensuplarının Görüşlerine Yönelik Bir Araştırma - Kaya, Gamze Ayça (My University, 2021)
İşletmelerin sürekliliği açısından muhasebe bilgi sistemleri ve kurumsalyönetim uygulamaları büyük önem taşımaktadır. Meslek mensupları,muhasebe faaliyetlerini yerine getiren önemli meslek gruplarıdır. Meslekmensuplarının mesleki faaliyetlerini yerine getirirken önemli sorumluluklarıbulunmaktadır. Bu nedenle meslek mensuplarının muhasebe bilgi sistemi vekurumsal yönetim konusundaki düşünceleri önem taşımaktadır. Buaraştırmanın amacı; muhasebe meslek mensuplarının, muhasebe bilgi sistemive kurumsal yönetim arasındaki ilişki hakkındaki görüşlerini tespit etmektir.Araştırmada, frekans ve tek yönlü varyans analizi uygulanmıştır. Araştırmasonuçlarına göre; muhasebe meslek mensupları, muhasebe bilgi sistemi vekurumsal yönetim arasında ilişki olduğunu ifade etmişlerdir. Muhasebe bilgisistemi ve kurumsal yönetim arasındaki ilişki hakkındaki ifadelere dekatıldıkları tespit edilmiştir.
Keywords: Kurumsal Yönetim; Muhasebe Meslek Mensupları; Muhasebe Bilgi Sistemi