ÖKLİD UZAYINDA SEMİ-PARALEL YÜZEYLERİN BAZI GEOMETRİK ÖZELLİKLERİ - BULUT, AHMET (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi ÖKLİD UZAYINDA SEMİ-PARALEL YÜZEYLERİN BAZI GEOMETRİK ÖZELLİKLERİ Ahmet BULUT Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 2002, Sayfa: 26 Bu çalışma iki bölüm halinde düzenlenmiştir. Birinci bölümde; En, n-boyutlu Öklid uzayındaki temel tanım ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde; E" deki yüzeylerin semi-paralel immersiyonları çalışılmış ve En deki yüzeylerin pointwise normal kesitleri ile semi-paralel immersiyonlann bir sınıflandırması verilmiştir. ANAHTAR KELİMELER: immersiyon, izometrik immersiyon, semi-paralel yüzey

SUMMARY Masters Thesis THE SOME GEOMETRIC PROPERTIES OF SEMI-PARALLEL SURFACES IN EUCLIDEAN SPACE Ahmet BULUT Fırat University Graduate School of Science and Technology Department of Mathematics 2002, Page: 26 This study is arrenged in two chapters. In the first chapter; fundamental definitions and theorems are given n-dinemsional Euclidean space in E" In the second chapter; Semi-parallel immersions of surfaces in En are studied and a classification of semi-parallel immersions with pointwise normal sections of surfaces in En is given. KEY WORDS: immersion, isometric immersion, semi-parallel surface
The Some geometric of semi-parallel surfaces in euclidean space
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Matematik; Mathematics