UŞAK'TA TEKSTİL SANAYİ - KARAKOÇ, BEKİR (Fırat Üniveristesi, 2007)
Uşak, Ege Bölgesi ile ç Anadolu Bölgesi arasında bulunan ç Batı AnadoluBölümünde yer alır.5341 km2 yüz ölçümüne sahip olan ilin merkez dahil 6 ilçesibulunmaktadır.Sulanabilir arazinin az olması nedeniyle tarımda büyük bir gelişme olmamıştır. Budurum zaman içerisinde Uşak halkının sanayiye yönelmesine neden olmuştur. Türkiyegenelinde olduğu gibi, Uşak'ta da tekstil sektörü sanayi içerisinde öncü sektör konumundadır.Bu çalışmada araştırma alanının yeri, sınırları ve başlıca özellikleri anlatıldıktan sonra,Türkiye'de Tekstil sanayi ile ilgili bilgiler verilmiştir. Uşak'ta sanayinin tarihi gelişimianlatılmış ve Uşak'ta tekstil sanayi ile ilgili genel bilgiler verildikten sonra Türkiye tekstilsanayisinde Uşak'ın yeri belirtilmiştir.Anahtar Kelimeler: Uşak, sanayi, tekstil

Uşak is placed Middle west Anatolian that is located between Aegeon and MiddleAnatolian Region.The city, which is 5341 km2 in square metres, has 6 districts that isincluded it?s centre.Owing to short of irrigational field, it hasn?t been a major develpment in agriculture.This condition has caused that Uşak?s people go towards industry during a time. As general ofTurkey, textile sector is found Pioneer sector in indusrty in Uşak too. At this study field?ssituation, ofter borders and main qualifications had been explained.It was given aboutknowledge of textile industry in Turkey. It was explained historical devalopment of industryin Uşak and after it had beeb given general knowledge about textile industry in Uşak, it wasstated Uşak?s position at Turkey textile industry.Key Words: Uşak, industry, textile
The textile industry to Uşak
Keywords: Coğrafya