BİTÜMLÜ SICAK KAPLAMALARDA DONATI KULLANIMI, ASFALTARME - KÖK, BAHA VURAL (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi BİTÜMLÜ SICAK KARIŞIMLARDA DONATI KULLANIMI, ASFALTARME Baha Vural KÖK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2002, Sayfa : 58 Bu çalışmada bitümlü sıcak karışımlarda donatı kullanımının, esnek kaplamanın fiziksel özelliklerine olan etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla değişik çap ve göz açıklığına sahip çelik donatılar farklı granülometrilerle hazırlanan bitümlü sıcak karışımların içine yerleştirilerek, Marshall, basınç dayanımı ve eğilmede çekme dayanımı deneyleri yapılmıştır. Bu çalışma deneylerde çelik donatı kullanılması yönüyle, polimerlerle kuvvetlendirilmiş asfalt betonu çalışmalarından ayrılmaktadır. Sonuçta 10 mm göz açıklığına ve 1 mm et kalınlığına sahip çelik donatının kullanıldığı beton asfalt kaplamalarda rijitliğin % 50, eğilmede çekme dayanımın % 124 oranında arttığı ve üst yapı performansım önemli derecede iyileştirdiği görülmüştür. Anahtar Kelimeler : Asfalt betonu, Marshall Stabilitesi, Bitüm, Çelik donatı. IX
Use of steel reinforcement in hot mix asphalt, asfaltarme
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering