Elazığ çevresinde Harami Formasyonu'nun foraminifer içeriği ve fasiyes özellikleri - Sarı, Meral Kaya; İnceöz, Murat (My University, 2001)
Elazığ ilinin güneyinde Tepeköy, kuzeyinde Harput Bucağı ve güneybatısında Baskil-Kuşsarayı dolaylarında geniş yüzlekler veren Geç Kretase yaşlı Harami Formasyonu değişik litolojilerden oluşur. Konglomera ve kumtaşlarıyla başlayan istif, üste doğru dolomitli kireçtaşı ve kireçtaşlarına geçiş gösterir. Mikrofasiyes analizlerinden elde edilen veriler; Harami Formasyonu'nun havza kenarı veya şelf kenarı, yamaç önü ve organik yığınak fasiyes zonları ile temsil edildiğini göstermektedir. Kireçtaşları Orta-Geç Maastrihtiyen yaşını veren Orbitoides, Hellenocyclina, Omphalocycius, Lepidorbitoides, Pseudorbitoides gibi bol bentik foraminifer, çok nadir planktik foraminifer, rudist, mercan, ostrakod ve alg fosillerini içermektedir. Harami Formasyonu'ndan derlenen sistematik örneklerde Omphalocycius macroporus-Orbitoides medius Topluluk Zonu saptanmıştır.
Keywords: Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi; Paleontoloji