Klasik Türk Edebiyatında Asiya - Birici, Sevim (My University, 2007)
Bu çalısmada Klasik Türk Edebiyatında “Âs, Âsiyâ, Âsiyâb” kelimelerinin beyitlerde nasıl kullanıldıgı tespit edilip gösterilmeye çalısıldı. Degirmen anlamında olan kelime asli anlamında kullanıldıgı gibi benzetme ve sembol olarak da kullanılmıstır. Degirmen; dünya ve gönül anlamında, degirmen tası ise dönmek, inlemek, ögütmek, saçmak, agırlık özellikleriyle kullanılmıstır.
Keywords: Edebiyat