Bilgi Toplumu ve Türkiye'de Mesleki Eğitim - Yörük, Sinan; Dikici, Abdullah; Uysal, Ahmet (My University, 2002)
21.yy bilginin bir sermaye olarak görüldüğü ve insan kaynaklarıyla bilgiyi elinde tutan toplumların gelecek yüzyıllarda hakim olması kaçınılmazdır. Mal sektörü, hizmet sektörü ve enformasyon sektörlerinde çalışacak ve bu sektörleri canlı tutacak olan insan kaynağına bütün ülkeler yatırım yapmak zorundadır. Bu insan kaynağını ayakta tutacak eğitim kurumu mesleki eğitimdir. Dolayısıyla ülkemizde mesleki eğitimi bir kere daha gözden geçirip bilgi toplumuna hazırlamak zorundayız.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; İktisat